به گزارش خبرنگار خودروکار، طی چند سال اخیر، بازارخودروهای شاسی بلند در ایران طرفداران بسیاری پیدا کرده است و شرکتهای خارجی نیز بر فروش این مدلهای خود در بازار ایران حساب ویژهای باز کردند.
اما امسال، برگزاری دومین نمایشگاه خودرو تهران یک سورپرایز به همراه خود داشت و آن هم اولین حضور ماهیندرای هندی که از سازندگان مطرح خودروهای تجاری، به خصوص تراکتور، در سطح جهانی و همچنین با بیش از 70 سال سابقه یکی از بزرگترین خودروسازان هند است، بود. این شرکت هندی به همراه شریک ایرانی یعنی شرکت "عظیم خودرو" قصد تولید و فروش محصولات خود در بازار ایران را دارند. اما علت حضور این خودروساز هندی در بازار ایران چیست؟
هندیها بین سالهای 1890 تا 1900 وارد صنعت خودروسازی شدند. اولین خودرو این کشور در سال 1897 میلادی وارد جادههای این کشور شد و در سال 1944 شروع به همکاری با شرکتهایی مانند کرایسلر، دوج و فیات کردند. بر خلاف صنعت خودرو چینیها که در یک دهه اخیر متحول شد، هندیها همواره حرکتی آهسته و پیوسته داشتند و رفته رفته در بازارهای جهانی مطرح شدند.
در این میان، شرکت ماهیندرا در سال 1945 توسط دو برادر تاسیس شد و در اولین تجربه خود شروع به مونتاژ "جیپ CJ-3A" کرد. این شرکت کم کم تبدیل به یکی بزرگترین خودروسازان هند شد و در حال حاضر یکی از مطرحترین تولید کنندگان تراکتور در جهان است و در خودروهای سواری بیشترین تمرکزش بر تولید شاسی بلندها است.
عظیم خودرو، امسال در راستای دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی، دست در دست شریک جدید هندی خود، در دومین نمایشگاه خودرو تهران حاضر شد و اعلام کرد که بر اساس جوینت ونچر امضا شده بین دو شرکت، تولید محصولات ماهیندرا در ایران آغاز خواهد شد.
پراوین شاه، مشاور ارشد شرکت ماهیندرا در نشست خبری نمایشگاه خودرو تهران گفت: " شرکت ماهیندرا در بیش از 100 کشور جهان حضور دارد و دارای بیش از 200.000 پرسنل در سراسر جهان است. این شرکت با توجه به اهداف خودش، اقدام به خرید سهام شرکتهای مطرحی مانند سانگ یانگ کُره، شرکت مهندسی طراحی پینین فارینای ایتالیا و شرکت تولیدی ماشین آلات کشاورزی میتسوبیشی کرده است."
بابک وطنخواه، مدیرعامل محصولات تولیدی عظیم خودرو در نشست خبری نمایشگاه خودرو تهران در راستای همکاری با این شرکت بیان کرد: "عظیم خودرو با همکاری ماهیندرا از سال آینده شروع به تولید مدلهای رونمایی شده در نمایشگاه تهران خواهد کرد.
همچنین رضا عظیمی، مدیر عامل عظیم خودرو توضیح داد: "امیدواریم که در بازه زمانی زیر ۸ ماه بتوانیم تولید خودروها را شروع کنیم. قصد داریم تا شاسی بلندهای خود را با تیراژ ۴ تا ۷ هزار دستگاه تولید کنیم."
واضح است که ماهیندرا با توجه به امضای قرارداد جوینت ونچر و عدم تمایل به واردات، برنامههای بلند مدتی برای بازار ایران داشته و قصد دارد گامهای استواری در بازار خودرو بردارد.
به نظر میرسد که با محبوب شدن خودروهای شاسی بلند در ایران، ماهیندرا فرصت را مناسب دید تا با امضای قرارداد جوینت ونچر و رونمایی از دو مدل شاسی بلند "KUV100" و "XUV500" و یک خودرو پیکاپ به نام "اسکورپیو" جای خود را در بازار ایران باز کند.
انتظار میرود این خودروها با قیمت گذاری مناسب بارقبای خود از شرکتهایی مانند کیا، هیوندای، میتسوبیشی و نیسان رقابت جذابی داشته باشد که البته با توجه به سابقه حضور این شرکتها در ایران، کار مقداری برای هندیها سخت میشود.
به نظر نمیرسد که شرکت با سابقهای مانند ماهیندرا بی گدار به آب بزند و به گفته مشاور ارشد این شرکت، آنها به دنبال گسترش محصولات خود در ایران و کسب سهم قابل توجهی از بازار خودروهای شاسی بلند در ایران هستند. همچنین این امکان وجود دارد که این همکاری، مقدمهای برای حضور سایر شرکتهای خودروسازی هندی در ایران شود که در این صورت با توجه به پر قدرتتر بودن شرکای تجاری هندیها نسبت به چینیها، عرصه بر چینیها تنگ خواهد شد.
گزارشگر خودروکار: مازیار جعفریه
انتهای پیام/